16. mai 2007

Morgan kjøper Durex

Hva for noe? Er det noe i Kathmandu som heter Apetempelet? Selvsagt må vi dit. Morgan og jeg setter av en hel ettermiddag til denne apebefengte helligdommen. Apetempelet er en buddhistisk helligdom, men altså mest kjent for sine aper. Vi praier en taxi.

Apetempelet ligger på en høyde, med god utsikt over byen. Til tross for all sin hellighet er tempelplasen også et yndet sted for kjøpmenn som lever av å selge dritt til turister. Det tar derfor ikke lang tid før Morgan for øye på en heslig bambusrot, skåret ut til å likne på en øgle. Det var kjærlighet ved første blikk. Beklageligvis tror jeg at han viste for tydelig overfor selgeren hvor godt han likte denne rota. Kjøpmannen proklamerte raskt at han ville ha 3500 rupees for den. En særdeles stiv pris. Morgan fikk prutet dyret ned til 1500, og handelen var et faktum.
- Vi døper den Durex, sier Morgan.

Den siste dagen i Kathmandu overværer vi en hindubegravelse. Her har man for vane å brenne sine døde på bålet, for deretter å måke dem ned i elva. Det tok ikke lang tid før Gamle-Erik var i full fyr.

Ingen kommentarer: